Petromax essentiële Onderdelen

Petromax essentiële Onderdelen

Petromax HK500

Korte omschrijving

De originele petromax petroleumlamp geproduceerd sinds 1920 door de firma Heinze uit het duitse Wuppertal.

Speciale prijs € 169,95 Normale prijs € 179,95
Op voorraad
SKU
Petromax HK500-1

De Petromax HK500 komt bij ons in messing of chroom, met of zonder kap. 

Specificaties:
Hoogte: 40 cm
Diameter: 17 cm
Gewicht: 2,4 kg
Tankinhoud: 1 liter
Branduren: 8-10 uur
Verlichting: 400 watt
Brandstof: Pelam Petroleum

Petromax petroleumlamp (fa. Heinze, Wuppertal). De originele petromax petroleumlamp geproduceerd sinds 1920 door de firma Heinze uit het duitse Wuppertal. Deze petroleumlamp wordt nog steeds vanuit het zelfde basisprincipe grotendeels met de hand vervaardigd; ze moesten bedrijfszeker zijn en onverwoestbaar en bestand tegen alle weersomstandigheden zijn. Deze lampen werden vroeger gebruikt door beroepsgroepen die op hun materiaal moesten kunnen vertrouwen, zoals brandweer, jagers, vissers, berggidsen e.a. Tegenwoordig worden zij nog steeds volop gebruikt door bijv watersporters, kampeerders, bergbeklimmers en berggidsen, nachtvissers enz.

De petromaxlamp HK 500 heeft een lichtopbrengst van 400 watt en de kleine uitvoering 100 watt (de grote petromax is ook leverbaar in 220 volts uitvoering) . Door zijn warmteafgifte is de petromax daarnaast ook prima geschikt om als `verwarmingslamp` dienst te doen in bijvoorbeeld een schip, berghut, tent of s`avonds op het terras. Tevens is het natuurlijk een `pronkstuk` voor uw schip, vakantiehuis, thuis op uw kast of schoorsteenmantel enz. De petromax petroleumlampen werken volgens het zogenaamde vergassingsprincipe; wanneer de lamp brand wordt de petroleum die omhoog gezogen wordt door de hitte die de lamp op dat moment produceert gasvormig en verbrand dan `in` het speciale kegelvormige lont.

De lampen worden geleverd met het Petromax echtheids- en garantiecertificaat inclusief een negendelig toebehoren- en gereedschapssetje. Tevens zijn alle onderdelen van de petromax `vervangbaar` en dus ook los te bestellen.

Schrijf je eigen review
Je reviewed:Petromax HK500